Vláčná banánová buchta, která je vhodná k přípravě i z hodně uzrálých banánů. Snadný recept na jemný banánový moučník.
Hodnocení
4.9
/ 5 (27x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Vejce1 ks
Máslo125 g
Banán2 ks
Cukr krystal150 g
Polohrubá mouka190 g
Vanilkový extrakt1 lžička
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Máslo a cukr lehce zahřejeme na plotně v kastrolku.
Stáhneme z tepla a přidáme vanilkovou esenci, banány rozmačkané na kaši, vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a vše dobře zamícháme ručním šlehačem.
Těsto na banánový moučník nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Na pečení používám vyšší obdélníkovou formu na pečení biskupského chlebíčku.
Pečeme asi 30 minut při 170 °C. Banana Bread podáváme po vychladnutí jako vláčný moučník ke kávě nebo čaji.
Upekl jsem svoji první buchtu,mám radost že se mi moc povedla. Na radu jsem přidal kakao a kandované ovoce.
Hanka
Banana Bread
Dekuji za tenhle recept :). Po navratu ze zahranici jsem hledala jeho ceskou verzi pri pouziti mistnich surovin (jiny typ mouky atd.) a tahle je naprosto skvela. Pekla jsem jiz nekolikrat a vzdycky chutnal :)
faofao
Komentář k receptu Banana Bread
Přidala jsem ještě kakao, aby mi to jedlo i domácí osazenstvo a neprotestovali hned od pohledu a supr. Chlebík je naprosto úžasně vláčný a měkoučký a chuťově též moc dobrý. Můžu jen doporučit.