Balatonské vejce

Ranní nebo večerní chuťovka z běžných domácích surovin, vajec, salámů a sýrů.


2.441x
30 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 špetkasůl
3 ksvejce
1 lžičkamáslo
1 ksrajče
4 plátkyementál
1 špetkakoriandr
1 špetkapepř
3 lžičkyolivový olej
2 hlávkyžampion
5 dkguzená slanina
5 plátkůměkký salám
2 ksměkký sýr - klínky

Postup přípravy

Pro jednu osobu vymažeme máslem ohnivzdornou misku. Polovinu misky překryjeme plátkem sýra. Sýr pokryjeme tence nakrájenými plátky žampionů. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Polijeme třemi lžičky olivového oleje. Osolíme a opepříme. Posypeme (dle chuti) čerstvě nastrouhaným koriandrem. Překryjeme opět plátkem sýru. Do druhé poloviny misky vložíme plátek (plátky) italského, nebo jiného měkkého salámu. Pokryjeme nadrobno nakrájenou uzenou slaninou. Přidáme dva klínky taveného sýra a plátky natvrdo uvařeného vajíčka. Opět překryjeme plátkem-ky salámu. Navrch vyklopíme jedno nebo dvě celá vejce tak, aby žloutek zůstal v celku. Balatonské vejce pečeme 15 min. Dobrou chuť.
user-icon

autor Laco-Hasan

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Balatonské vejce

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena