Bakoňská s tarhoňou

Recept na maďarskou pochoutku.


5.03x
60 min

Ingredience

50 gmáslo
1 kscibule
2 lžičkyhořčice
2 lžícesádlo
150 gžampiony
2 lžícehladká mouka
100 ganglická slanina
5 kssterilované okurky
0.4 dlvoda na podlití
1.5 lžičkymletá pálivá paprika
4 plátkyvepřová kotleta bez kosti

podle chuti

sůl
mletý pepř

příloha

tarhoňa

Postup přípravy

Plátky vepřového naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.

V kastrole rozpálíme sádlo a kotletky na něm opečeme. Když je maso z obou stran dozlatova opečené, tak ho vyjmeme a na výpeku osmahneme cibulku a anglickou. Až je cibulka skoro dozlatova, přidáme na plátky pokrájené žampiony a dál dusíme, až pustí vodu. Zaprášíme moukou, pořádně osmahneme, ale ne do tmava. Přidáme mletou ostrou papriku a krátce zarestujeme. Přidáme hořčici a podlijeme vodou. Přidáme nakrájené nebo nastrouhané okurky.

Kotlety dusíme doměkka. Přidáme kousek másla a dál už nevaříme. Máslo dobře rozmícháme.

Bakoňská nejlépe chutná s tarhoňou, rýží nebo s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bakoňská s tarhoňou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena