Bakoňská s tarhoňou

Recept na maďarskou pochoutku.


5.03x
60 min

Postup přípravy

Plátky vepřového naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.

V kastrole rozpálíme sádlo a kotletky na něm opečeme. Když je maso z obou stran dozlatova opečené, tak ho vyjmeme a na výpeku osmahneme cibulku a anglickou. Až je cibulka skoro dozlatova, přidáme na plátky pokrájené žampiony a dál dusíme, až pustí vodu. Zaprášíme moukou, pořádně osmahneme, ale ne do tmava. Přidáme mletou ostrou papriku a krátce zarestujeme. Přidáme hořčici a podlijeme vodou. Přidáme nakrájené nebo nastrouhané okurky.

Kotlety dusíme doměkka. Přidáme kousek másla a dál už nevaříme. Máslo dobře rozmícháme.

Bakoňská nejlépe chutná s tarhoňou, rýží nebo s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bakoňská s tarhoňou

Zpět na recept