Baklažán s kuřecím masem

Ochucené kuřecí plátky s baklažánem z jedné pánve podáváme s bramborem, těstovinami nebo s kuskusem.


4.47x
120 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 lžíceolej
1 lžícemáslo
1 lžícesójová omáčka
500 gkuřecí maso
0.3 lžičkydrcený kmín
2 ksbaklažán
0.3 lžičkysušený česnek

podle chuti

sůl
vegeta
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar
olej na opečení

marináda

1 ksvejce
2 lžičkysolamyl

Postup přípravy

Rozšleháme vejce a olej se solamylem a sušeným česnekem a na 1 hodinu si naložíme naklepané a osolené plátky masa.

Oloupaný baklažán nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na pánvi na oleji opečeme. Baklažán pak z pánve vyjmeme, přidáme kousek másla a opečeme naložené kuřecí plátky.

Baklažán vrátíme zpátky, spolu všechno promícháme, zalijeme sójovou omáčkou, přidáme prolisovaný česnek, drcený kmín a dochutíme vegetou. Podle potřeby pokropíme vodou nebo vývarem. Na mírném ohni dopečeme.

Baklažán s kuřecím masem podáváme s bramborem, kuskusem nebo těstovinami.
user-icon

autor Sch-iška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Baklažán s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena