Čokoláda, kterou si okamžitě zamiluje úplně celá rodina, od babičky až po kočku.
Hodnocení
4.6
/ 5 (11x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr4 lžíce
Mléko1/3 l
Hřebíček4 ks
Kakaový prášek2 lžíce
Skořice celá2 ks
Kukuřičný škrob2 lžičky
Podle chuti
Pomerančová kůra
Postup přípravy
Do rendlíku nalijeme mléko, přidáme všechno koření (hřebíček, celou skořici, pomerančovou kůru), zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni. Až teprve bude celá kuchyň vonět jako při pečení vánočního cukroví, tak teprve potom mléko stáhneme ze sporáku a přecedíme.
Dáme opět vařit, tentokrát už na prudší plamen, přisypeme tolik kakaa, aby mléko ztmavlo do barvy tabulky hořké čokolády.
Potom přisypeme cukr, může být jakýkoliv, ale nejlepší je třtinový. Metličkou všechno řádně rozmícháme, ať nezůstanou žádné hrudky.
Nakonec přidáme škrob, stačí ho asi 2 kávové lžičky na 2 hrnky. Opět řádně rozmícháme, ať nevznikají hrudky.
V tuto chvíli celou směs necháme chviličku povařit, až zhoustne (a zhoustne opravdu rychle).
Báječnou horkou čokoládu můžeme servírovat. Podává se za tepla, jinak nám ztuhne na pudink! A nezapomeňte po celou dobu přípravy horkou čokoládu ochutnávat, když něčeho bude moc, stačí zředit dalším mlékem, když něco bude chybět, stačí přisypat.