Bageta s kuřecím masem

Bageta vhodná jako svačina i jako hlavní jídlo.


3.511x
30 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa osolíme a okořeníme. Vhodný je tymián či provensálské koření. Necháme je chvíli uležet.

Mezitím si nakrájíme na plátky rajče, hermelín a ledový salát. Prsa krátce osmažíme v míse vhodné na pečení, podlijeme do půl masa vodou a pečeme v troubě na 170 °C z obou stran asi 20 minut. Lze jen osmažit na pánvi, je-li maso nízké. Poté maso vyndáme a necháme vychladnout.

Bagetu podélně rozkrojíme. Jednu půlku namažeme majonézou, druhou můžeme pokapat vypečenou šťávou. Na bagetu postupně klademe vrstvu salátu, rajčete, hermelínu a na plátky nakrájených prsíček.

Bagetu s kuřecím masem konzumujeme nejlépe hned. Ještě můžeme dát hotovou obloženou bagetu s kuřecím masem na chvíli do rozpálené trouby. Spojí se nám chutě a pokud podáváme s hranolky, je to i chutné hlavní jídlo.
user-icon

autor KamilkaKr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bageta s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Britská