Smetanový koňak, káva, cukr. Opravdu lákavé spojení ve výborné nadýchané bábovce.
Hodnocení
4.7
/ 5 (24x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Těsto 1
Olej200 ml
Vejce5 ks
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr krupice200 g
Vanilkový cukr1 balíček
Polohrubá mouka300 g
Smetanový koňak250 ml
Na ozdobu
Kakao1 lžička
Cukr moučka1 lžíce
Těsto 2
Kakao3 lžičky
Instantní káva (suchá)1 lžíce
Podle potřeby
Olej na vymazaní
Polohrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy
Vejce, cukr i vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Vmícháme smetanový koňak (viz. recepty) a olej. Nakonec postupně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Polovinu těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Do zbylého těsta přidáme kakao i kávu a zamícháme. Tmavé těsto nalijeme do formy a vidličkou mírně zapracujeme do světlého těsta.
Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 175°C.
Upečenou bábovku posypeme směsí kakaa a moučkového cukru.
Já už vím co jsem provedl.. :) Mi to mamka vysvětlila a dokonce pochválila, že na první mojí bábovku to vypadá dobře.. já jsem měl tu mřížku v troubě moc dole. tak se mi to dělalo dole moc rychle a uhnálil jsem se.. A podílela se na ní teda skoro celá rodina.. Babička mi pak poradila, že ji mám vrátit. Tak jsem jí vrátil.. to maličko spálený se oškrabalo a teda výborná.. Skvělý recept ;)
phateks
Re: tak nic
To je mi líto.
Opravdu jste nikde neudělal chybičku? Dostatečně předehřátá trouba, ingredience pokojové teploty?
Já bábovky peču ráda, a zatím i s úspěchem.
Jakou používáte formu?