Utřeme do pěny cukr a vajíčka. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vše zalijeme šlehačkou a dobře promícháme.
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou a nalijeme do ní 2/3 těsta. Do zbylého těsta přimícháme kakao a pak vlijeme do formy.
Bábovku z hladké mouky pečeme ve vyhřáté troubě 40 - 50 minut. Podáváme třeba po obědě jako sladkou tečku.
Mnozstvi mouky a cukru jsem sice dodrzela, ale dala jsem tam misto slehacky mleko a naslehaka ty tri bilky.Taky jsem pulku udelala s kakaem a pulju bez aby byla mramorova.Pridala sem i trochu rumu a vanilkovy cukr a trosku dve lzice krupice. Pekla sem jen na mirno a pres hodinu.Sla hezky vyklopit a byla dobra.Pak doporucuji, ale to jiste vite, posypat mouck.cukrem. Jinak forma byla v tomto mnozstvi tak to trictvrte naplnena a zbytek dokynul. S tim cajem byla super.Diky za inspiraci.
Hynek
Komentář k receptu Bábovka z hladké mouky
Pekl jsem poprve v zivote a v pohode, povedla se, jen jsem pocital s vetsi, takze pul formy prazdno :), ale uspech byl i satisfakce, dekuji za recept, preji stesticko, zdravicko
jjjannie
šlehačka
Samozřejmě dá, ale já mám raději, když je bábovka kalorická. Zdá se mi chutnější, ale každému chutná něco jiného. Někdo tady píše, že má raději třeba olejovou ..., takže proti chuti žádný ...
katush
sníh
nevím, jestli se v receptu vážně na sníh z bílků zapomnělo nebo ne, ale každopádně vím, že to není žádná nutnost, bábovku lze v pohodě dělat i bez sněhu...
Lenka
Bábovku jsem upekla, ochutnala a musím říct, že není špatná :) Více mi však chutná olejová bábovka.