Bábovka se strouhanou čokoládou

Bábovka, která chutná výborně!


5.01x
60 min

Postup přípravy

Na začátku si zapneme troubu, aby byla včas předehřátá. Vymažeme a vysypeme si formu. Cukr s vejci a vyškrabaným vanilkovým luskem nebo vanilkovým cukrem vyšleháme šlehačem do husta. Poté vmícháme mouku s přidaným práškem do pečiva, vysokoprocetní smetanu (nejlépe 33%) v tekutém stavu a nastrouhanou čokoládu.

Po zapracování, což netrvá dlouho, nalijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme zlehka dozlatova. U bábovky je nejlépe na začátku zvolit tepltotu nižší, než těsto nabude a bábovka vyskočí, pečeme tedy cca 25 minut při 160 stupních. Čas i teplota se může lišit podle trouby, každému peče trochu jinak. Potom bábovku dopékáme cca 15 minut asi při 170 - 180 stupních.

Hotovou bábovku ihned nevyklápíme, jen vyndáme z trouby a necháme ve formě vychladnout.

Po vyklopení posypeme bábovku se strouhanou čokoládou moučkovým cukrem a po úplném vychladnutí můžeme podávat.
user-icon

autor JEDNODUŠE


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka se strouhanou čokoládou

Zpět na recept