Vaření.czReceptyBábovka se strouhanou čokoládou

Bábovka se strouhanou čokoládou

Bábovka, která chutná výborně!


5.01x
60 min

Ingredience

5 ksvejce
30 dkgcukr krupice
100 ghořká čokoláda
450 gpolohrubá mouka
250 mlsmetana ke šlehání
0.5 balíčkukypřicí prášek do pečiva
1 ksvanilkový lusk

na ozdobu

1 hrstcukr moučka

podle potřeby

1 lžícetuk na vymazání
2 lžícehrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Na začátku si zapneme troubu, aby byla včas předehřátá. Vymažeme a vysypeme si formu. Cukr s vejci a vyškrabaným vanilkovým luskem nebo vanilkovým cukrem vyšleháme šlehačem do husta. Poté vmícháme mouku s přidaným práškem do pečiva, vysokoprocetní smetanu (nejlépe 33%) v tekutém stavu a nastrouhanou čokoládu. Po zapracování, což netrvá dlouho, nalijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme zlehka dozlatova. U bábovky je nejlépe na začátku zvolit tepltotu nižší, než těsto nabude a bábovka vyskočí, pečeme tedy cca 25 minut při 160 stupních. Čas i teplota se může lišit podle trouby, každému peče trochu jinak. Potom bábovku dopékáme cca 15 minut asi při 170 - 180 stupních. Hotovou bábovku ihned nevyklápíme, jen vyndáme z trouby a necháme ve formě vychladnout. Po vyklopení posypeme bábovku se strouhanou čokoládou moučkovým cukrem a po úplném vychladnutí můžeme podávat.
user-icon

autor JEDNODUŠE

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bábovka se strouhanou čokoládou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena