Recept na rychlou bábovku, která je vláčná a chutná po jahodách.
Hodnocení
4.4
/ 5 (7x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Těsto
Olej100 g
Vejce3 ks
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Cukr krupice200 g
Vanilkový cukr1 ks
Hladká mouka 200 g
Jahodový jogurt200 g
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva a oběma cukry. Do mísy přidáme jogurt, vejce a olej. Všechny suroviny smícháme v míse za pomocí mixeru po dobu 30 sekund.
Vymastíme bábovkovou formu a vysypeme hrubou moukou nebo můžeme přidat i strouhaný kokos.Troubu předehřejeme na 200 °C .Těsto nalijeme do formy a pečeme dozlatova, dokud není bábovka hotová.
Bábovku s jahodovým jogurtem necháme vychladnout, vyklopíme a podle chuti ozdobíme.
Díky za skvělý recept, na rychlo jsem dělávala olejovou bábovku, ale tahle je mnohem lepší. Je opravdu vláčná, "neškrábe" v krku, zkusila jsem ji i s obměnami. Když nebyl doma jogurt jahodový, dala jsem bílý a marmeládu (jakoukoli) když byl rybíz, hodila jsem na těsto před pečením pár kuliček, hotová se dá promazat krémem, no prostě nám doma všem chutná.