Bábovka podkova

Velmi rychlý a snadný recept na bábovku bez vážení.


4.315x
60 min

Postup přípravy

Formu na podkovu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, olejem, vejci a mlékem. Z hotového těsta odebereme asi čtvrtinu těsta a vmícháme do něj kakao.

Do vymazané podkovy nalijeme polovinu světlého těsta. Zalijeme ji kakaovým těstem a opět bílým. Bábovku podkovu dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.

Když je podkova hotová, dáme ji vychladit. Poté ji vyklopíme na tác. Bábovku podkovu přelijeme čokoládovou polevou cik cak. Polevu necháme ztuhnout a můžeme podávat.
user-icon

autor Zuzinna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka podkova

Zpět na recept