Jednoduchá a výborná třená bábovka. Recept mojí babičky.
Hodnocení
4.5
/ 5 (103x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
19x
Ingredience
Ostatní
Cukr150 g
Sůl1 špetka
Vejce3 ks
Máslo125 g
Kakao2 lžičky
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Vanilkový cukr2 balíčky
Polohrubá mouka250 g
Mléko plnotučné250 ml
Na ozdobu
Cukr moučka
Postup přípravy
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu. Do žloutkové pěny postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Nakonec jemně a po částech vmícháme vyšlehaný bílkový sníh.
2/3 směsi nalijeme do vymazané formy. Do zbylé třetiny lehce vmícháme 2 kávové lžičky kakaa. Tmavou hmotu nalijeme přes světlou.
Bábovku od babičky pečeme cca 50 minut ve vyhřáté troubě a po upečení necháme vychladnout.
Bábovku od babičky vyklopíme a zdobíme moučkovým cukrem.
Bábovku jsem upekla a je fantastická. Nadýchaná. Vždy z receceptů ubírám cukr, tady jsem to neudělala a neni přeslazená, je výborná. Takže palec nahoru.
recepty-fandulka
super
moc jsem toho ještě nenavařil,ale s touto bábovkou mě to začalo bavit.Povedla se,a moc dobrá
Jana
Komentář k receptu Bábovka od babičky
Skvělá bábovka! Poprvé v životě jsem se pustila do pečení a vyšla opravdu skvěle. Je chutná a vláčná i dva dny po upečení!
Peču jí 50 minut na 160 stupňů (horkovzdušná trouba) a všechno v pohodě :)
babičkapapí
komentář k receptu babičina bábovka
peču hodně ale fekt je dobrá ,nadýchaná a dá se dobře vyklopit netrhá se a dětem chutná
margareto
Vynikající
Opravdu moc chutná bábovka. Ještě po 3 dnech se dala jíst a nebyla suchá. Já přidala do těsta navíc rozinky a moc nám chutnala.