Bábovka jako tiramisu

Recept na tiramisu, které připravujeme v bábovkové formě.


3.45x
60 min

Postup přípravy

Uvaříme šálek kávy a přidáme do ní několik lžic amaretta (podle chuti).

Do mísy nalijeme smetanu, přisypeme cukr a pomazánkové máslo. Elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký a jemný krém.

Bábovkou formu vyložíme potravinářskou folií. Lžící do ní navrstvíme část krému a uhladíme. Piškoty po jednom namáčíme v ochucené kávě a skládáme na krém. Přikryjeme další vrstvou krému a postup opakujeme do spotřebování šlehačkové hmoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty.

Bábovkovou formu přetáhneme folií a uložíme na 24 hodin do ledničky. Pak opatrně vyklopíme, sloupneme folii a bábovku jako tiramisu posypeme kakaem. Vznikne nám v podstatě nepečený dort.

Bábovka jako tiramisu je skvělá ke kávě.
user-icon

autor Jana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka jako tiramisu

Zpět na recept