Bábovka Běta

Další z mnoha receptů na výbornou bábovku.


4.614x
60 min
3×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme po částech olej a horkou vodu a šleháme, až je směs hustá. Pak vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem a lžičkou prášku do pečiva, nakonec těsto zlehčíme hustým sněhem z bílků a ovoníme strouhanou citronovou kůrou.

Z kakaa a rumu umícháme kašičku, spojíme ji s částí těsta. Do vymaštěné a moukou vysypané formy lijeme část světlého těsta. Poté těsto s kakaem a rumem a nakonec opět světlé těsto. Bábovku Běta pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

Upečenou bábovku necháme trochu vychladit, vyklopíme a můžeme podávat. Zdobíme podle chuti a fantazie.
user-icon

autor Sway


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka Běta

Zpět na recept