Babiččiny jablkové knedlíčky

Recept sladké hlavní jídlo našich babiček.


5.06x
30 min

Postup přípravy

Do mísy vsypeme hrubou mouku, přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, najemno nastrouhanou citronovou kůru, 1/2 kávové lžičky skořice, zamícháme a necháme 2 hodiny odležet.

Pak přimícháme 1 vejce. Jsou-li jablka šťavnatější, dohustíme strouhankou. Vypracujeme těsto, z něhož tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Kuličky (jablkové knedlíčky) obalíme v hladké mouce a vaříme asi 5 minut. Potom jablkové knedlíčky scedíme.

Babiččiny jablkové knedlíčky podáváme s přepuštěným máslem, sypané cukrem nebo opraženou strouhankou.
user-icon

autor mattes512


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny jablkové knedlíčky

Zpět na recept