Babiččina rajská omáčka

Nevíte, co ke knedlíku či těstovinám? Babiččina rajská omáčka je to pravé.


4.491x
60 min
11×

Postup přípravy

Do vroucí a lehce osolené vody dáme vařit hovězí krk nebo kližku doměkka. Vývar nevyléváme. Nebo můžeme připravit masové kuličky.

Poté si v druhém hrnci osmahneme cibuli nakrájenou najemno na másle a oleji. Přidáme koření a posypeme moukou. Základ necháme opražit a pak za stálého míchání zalijeme vývarem. Stranou rozmícháme protlak s trochou vody a přidáme do omáčky. Poté už jen provaříme a dochutíme solí a cukrem podle chuti.

Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme knedlíky a přelijeme omáčkou. Babiččina rajská omáčka je nejlepší teplá.
user-icon

autor m.l.lacka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina rajská omáčka

Zpět na recept