Nevíte, co ke knedlíku či těstovinám? Babiččina rajská omáčka je to pravé.
Hodnocení
4.4
/ 5 (92x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
11x
Ingredience
Podle chuti
Cukr
Sůl
Cibule1-2 ks
Podle potřeby
Olej
Máslo
Ostatní
Rajčatový protlak4 ks
Bobkový list3 ks
Hladká mouka 3 lžíce
Celý černý pepř10 ks
Celé nové koření5 ks
Hovězí kližka500 g
Postup přípravy
Do vroucí a lehce osolené vody dáme vařit hovězí krk nebo kližku doměkka. Vývar dáme stranou.
V druhém hrnci osmahneme cibuli nakrájenou najemno na másle a oleji. Přidáme koření a posypeme moukou. Základ necháme opražit a pak za stálého míchání zalijeme vývarem.
Stranou rozmícháme protlak s trochou vody a přidáme do omáčky. Poté už jen provaříme a dochutíme solí a cukrem podle chuti. Na talíře rozdělíme porce uvařeného masa, přidáme knedlíky a přelijeme omáčkou.