Babiččina polévka

Česneková polévka "prdni na pánvičku"!


3.197x
30 min
2×

Postup přípravy

Dáme si vařit vodu. Množství vody dáme podle toho, kolik chceme polévky. Česnek oloupeme a rozdrtíme. V hrnci, kde budeme polévku vařit, uděláme z másla a mouky jíšku. Když je jíška zlatavá až hnědá, přidáme drcený česnek a už jen krátce osmahneme, aby se jíška nepřipálila a česnek nezhořkl. Když máme česnekovou jíšku hotovou a současně se nám vaří voda, vlijeme vodu do jíšky. To je ten prd, který ovšem vléváme opatrně. Do polévky vhodíme masox a necháme vařit. Zatím si připravíme klasické noky (vejce a polohrubá mouka, špetka soli). Noky zavařujeme ve vroucí polévce. Babiččinu polévku necháme asi deset minut povařit. Dochutíme ji solí a pepřem a můžeme podávat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččina polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena