Babiččina polévka

Česneková polévka "prdni na pánvičku"!


3.197x
30 min
2×

Postup přípravy

Dáme si vařit vodu. Množství vody dáme podle toho, kolik chceme polévky. Česnek oloupeme a rozdrtíme.

V hrnci, kde budeme polévku vařit, uděláme z másla a mouky jíšku. Když je jíška zlatavá až hnědá, přidáme drcený česnek a už jen krátce osmahneme, aby se jíška nepřipálila a česnek nezhořkl.

Když máme česnekovou jíšku hotovou a současně se nám vaří voda, vlijeme vodu do jíšky. To je ten prd, který ovšem vléváme opatrně. Do polévky vhodíme masox a necháme vařit.

Zatím si připravíme klasické noky (vejce a polohrubá mouka, špetka soli). Noky zavařujeme ve vroucí polévce.

Babiččinu polévku necháme asi deset minut povařit. Dochutíme ji solí a pepřem a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina polévka

Zpět na recept