Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Formu na bábovku vymastíme a vysypeme moukou.
Heru nebo máslo utřeme s cukrem. Pak vmícháme žloutky. Postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce zapracujeme do těsta. Asi třetinu těsta smícháme s kakaem.
Do bábovkové formy střídavě lijeme světlé a tmavé těsto. Babiččinu mramorovou bábovku pečeme při 150 °C asi 45 minut.
Upečenou babiččinu mramorovou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a podle fantazie ozdobíme.
chtela jsem vyzkouset novy recept na babovku a pri hledani jsem nasla prave tento. Priprava byla velice rychla, opravdu jednoduchy recept a vysledek TOP, chutna naprosto bozsky...jen nevim, jestli to bylo mou troubou ale musela jsem ji pect temer o 20 minut dyl nez uvedeno, uz jsem to pomalu vzdavala...nakonec se ale povedlo...tim ze to bylo o 20 minut dyl je zvenci no jak to rict krupava :D ale me to opravdu nejak chutna ackoliv jsem u babovky zvykla ze je mekka ze vsech stran...ale nemela jsem na vyber, porad lepsi krupava nez nedodelana...chutove ale bombasticka :) doporucuju kazdemu vyzkouset