Babiččina jahodová buchta

Recept na rychlou jahodovou buchtu, kterou mě naučila babička.


4.36x
45 min
2×

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a z bílků ušleháme sníh.
Pomalu spojíme sníh z bílků se žloutky s cukrem a přidáme polohrubou mouku.

Na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech vlijeme připravené těsto. Do těsta vpichujeme jahody po celé ploše těsta. Aby se nám jahody nepropadaly na dno těsta, namočíme špičky jahod do mouky.

Jahodovou buchtu pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Babiččinu jahodovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný vláčný moučník.

user-icon

autor Vivinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina jahodová buchta

Zpět na recept