Babiččina černá buchta

Recept na rychlé a levné těsto, ze kterého můžeme vykouzlit skvělé dorty nebo řezy.


3.1122x
60 min
1×

Postup přípravy

Utřeme cukr s tukem, přidáme vejce a smícháme s kůrou. Prosátou mouku smícháme s kakaem a střídavě přidáváme s mlékem ke zbytku těsta.

Hladké těsto vlijeme do vymazané a kokosem nebo strouhankou vysypané formy (dortová, chlebíčková, plech s vyšším okrajem) a pečeme v předehřáté troubě 10 minut prudce. Pak teplotu zmírníme a dopečeme 25 - 30 minut.

S hovotým upečený korpusem můžeme dělat různá kouzla. Dort prořízneme, pokapeme čajem s rumem a potřeme vanilkovým krémem. Povrch polijeme rumovou polevou.

Chlebíček 2krát prořízneme, pokapeme šťávou z mandarinkového kompotu, potřeme vanilkovým krémem, poklademe mandarinkami dovnitř. Povrch potřeme zbytkem krému a poklademe mandarinkami. Stejně připravíme řezy z placky na plechu - rozřízneme na tři pásy. Stačí použít fantazii.
user-icon

autor Havlice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina černá buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.