Babiččina buchta z podmáslí

Snadný recept na dobrou hrníčkovou buchtu ke kávě.


3.02x
75 min

Ingredience

těsto

1 skleniceolej
3 lžícekakao
4 sklenicepodmáslí
3 sklenicecukr krupice
1 lžícekáva
4 sklenicepolohrubá mouka
2 lžičkyjedlá soda
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Do robota si dáme podmáslí a cukr. Počkáme, až se cukr trošku rozpustí a postupně přidáme ostatní suroviny - polohrubou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, kakao a kávu. Olej přilijeme po částech a necháme promíchat.

Když máme hotovo, nalijeme těsto do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Připravené těsto dáme péct zhruba na hodinu do trouby předehřáté na 185 °C.

Babiččinu buchtu z podmáslí po vychladnutí podáváme jako jemný moučník ke kávě.
user-icon

autor kac.ka03


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina buchta z podmáslí

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena