Babiččin perník alá Norimberk

Doma jsem ráda používala recept z perníkového koření s názvem Babiččin perník. Tento jsem si upravila pro své potřeby.


3.617x
35 min
3×

Ingredience

těsto

1 dílolej
1-2 ksvejce
2 lžícerum
2 lžícekakao
2 dílymléko
rozinky
1 lžícemed
1 dílcukr krupice
ořechy
3 dílypolohrubá mouka
0.5 balíčkukypřící prášek do pečiva
0.5 balíčkukypřící prášek do perníku
1 balíčekpudinkový prášek
2-3 lžičkyperníkové koření

poleva

povidla
čokoláda na vaření
strouhaný kokos

Postup přípravy

Nejdříve si nakrájíme nebo nasekáme ořechy, rozinky a kandované ovoce.
Troubu dostatečně předehřejeme na 180 - 200 °C podle výkonu trouby. Plech vymažeme a vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem.

V dostatečně velké míse smícháme mouku, cukr, pudinkový prášek (vanilkový nebo kakaový), kypřící prášek, perníkové koření a kakao. Dobře promícháme. Jako jeden díl jsem použila velký kelímek od bílého jogurtu, který jsem nedávala plný, takže asi 300 - 350 g.

Ve větším kastrolku si ohřejeme si mléko, aby bylo vlažné. Ve vlažném mléce rozmícháme med a vejce. Přidáme rum a olej. Část mléka lze nahradit například bílým jogurtem. Důkladně rozšleháme. Když se všechny složky pěkně spojí, můžeme je přilít do mísy se sypkými ingrediencemi. Opět pečlivě promícháme.

Těsto nalijeme na připravený plech a dáme do vyhřáté trouby. Přibližná doba pečení je 30 - 40 minut. Perník je hotový, když se okraje odloupnou od plechu, při píchnutí špejlí se těsto nelepí a především krásně voní.

Nakonec můžeme babiččin perník alá Norimberk přelít rozpuštěnou čokoládou. Pokud nemáte čas na čokoládu, rozřeďte si povidla a ta natřete na perník a posypte strouhaným kokosem.
user-icon

autor KaK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin perník alá Norimberk

Zpět na recept