Babiččin masový štrúdl

Na přípravu tohoto závinu použijeme polotovar v podobě těsta na bramborové knedlíky v prášku (200g). Štrúdl je moc dobrý se špenátem nebo dušeným zelím.


3.071x
60 min
1×

Postup přípravy

Ve studené vodě rozmícháme vejce, nalijeme na směs bramborového těsta v prášku a dobře vypracujeme těsto. Do těsta zapracujeme mouku a necháme asi 5 minut odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a na másle osmažíme dozlatova. Z rozleženého těsta vyválíme plát, posypeme osmaženou cibulkou a pokrájeným uzeným masem. Placku stočíme pevně do závinu. Čistou utěrku namočíme do vody, vyždímáme, potřeme lehounce olejem a závin do ní zabalíme. Na obou stranách pevně zavážeme nití. Štrúdl vložíme do velkého hrnce (aby se nezlomil) do vroucí osolené vody a vaříme 30 minut. Uvařený babiččin masový štrúdl opatrně vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččin masový štrúdl

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena