Babiččin masový štrúdl

Na přípravu tohoto závinu použijeme polotovar v podobě těsta na bramborové knedlíky v prášku (200g). Štrúdl je moc dobrý se špenátem nebo dušeným zelím.


3.071x
60 min
1×

Postup přípravy

Ve studené vodě rozmícháme vejce, nalijeme na směs bramborového těsta v prášku a dobře vypracujeme těsto. Do těsta zapracujeme mouku a necháme asi 5 minut odležet.

Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a na másle osmažíme dozlatova. Z rozleženého těsta vyválíme plát, posypeme osmaženou cibulkou a pokrájeným uzeným masem. Placku stočíme pevně do závinu.

Čistou utěrku namočíme do vody, vyždímáme, potřeme lehounce olejem a závin do ní zabalíme. Na obou stranách pevně zavážeme nití.

Štrúdl vložíme do velkého hrnce (aby se nezlomil) do vroucí osolené vody a vaříme 30 minut.

Uvařený babiččin masový štrúdl opatrně vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin masový štrúdl

Zpět na recept