Babiččin koláčový svítek

Původně to měl být teplý předkrm a stalo se z toho moc dobré hlavní jídlo


3.1175x
35 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme. Slaninu nakrájíme na kousky.

V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vsypeme slaninu a necháme ji zesklovatět. Přidáme kuřecí maso, cibuli a vše okořeníme kmínem, kari kořením a lehce osolíme. Směs orestujeme dozlatova a necháme vychladnout. Sýr nastrouháme. Troubu předehřejeme na 200 °C.

V míse utřeme máslo se žloutky, vmícháme vychladlou masovou směs, strouhanku a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků. Lehce promícháme a rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Pečeme v předehřáté troubě. Před dopečením zasypeme strouhaným sýrem, který necháme zapéct.

Babiččin koláčový svítek podáváme s čerstvou zeleninou.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin koláčový svítek

Zpět na recept