Babiččin koláč s drobenkou

Osvědčený recept prověřený generacemi!


4.52x
75 min

Postup přípravy

Z polohrubé mouky, cukru, špetky soli, 1 vejce a másla nakrájeného na kostičky zpracujeme křehké těsto. Zabalíme jej do potravinové folie a dáme přibližně na 60 minut do chladna.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Těsto poté vyválíme, vyložíme jím vymazanou dortovou formu a okraj těsta trochu povytáhneme. Těsto předpečeme cca 10 minut a po 10 minutách vyjmeme z trouby. Teplotu stáhneme na 180 °C.

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky společně s nízkotučným tvarohem, 150 g cukru, škrobovou moučkou, citronovou šťávou a kůrou z 1 citronu utřeme dohladka. Odděleně našleháme bílky a smetanu. Obojí pak přidáme do tvarohového krému a jemně promícháme. Takto připravenou náplň přidáme na předpečené těsto.

Na drobenku budeme potřebovat mouku, 75 g cukru, vanilku a máslo. Drobenku zpracujeme a posypeme jí na tvarohovou náplň.

Tvarohový koláč pečeme cca 50 - 60 minut v troubě a poté jej vytáhneme z trouby a necháme ještě ve formě vychladnout. Nakonec babiččin koláč s drobenkou pocukrujeme a nakrájíme.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin koláč s drobenkou

Zpět na recept