Babiččin borůvkový koláč s drobenkou

Recept na borůvkový moučník.


4.6132x
90 min
16×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek. Pětinu vlažného mléka smícháme s droždím, lžičkou cukru a lžící hladké mouky.

Na těsto smícháme oba druhy mouky, přisypeme cukr, žloutky, sůl, máslo a promícháme. Poté přidáme vykynutý kvásek, zbytek mléka a vypracujeme těsto. Necháme jej vykynout (asi 40 minut).

Borůvky propláchneme a prosladíme.

Na plech položíme pečící papír, těsto na něj rozválíme a poklademe vrstvou proslazených borůvek.

Z másla, mouky, skořice a cukru zpracujeme drobenku a nadrobíme ji na připravený borůvkový koláč.

Pečeme pozvolna 40 minut v dobře vyhřáté troubě.
user-icon

autor ivbu38


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin borůvkový koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká