Vaření.czReceptyBabiččin borůvkový koláč s drobenkou

Babiččin borůvkový koláč s drobenkou

Recept na borůvkový moučník.


4.6132x
90 min
16×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek. Pětinu vlažného mléka smícháme s droždím, lžičkou cukru a lžící hladké mouky. Na těsto smícháme oba druhy mouky, přisypeme cukr, žloutky, sůl, máslo a promícháme. Poté přidáme vykynutý kvásek, zbytek mléka a vypracujeme těsto. Necháme jej vykynout (asi 40 minut). Borůvky propláchneme a prosladíme. Na plech položíme pečící papír, těsto na něj rozválíme a poklademe vrstvou proslazených borůvek. Z másla, mouky, skořice a cukru zpracujeme drobenku a nadrobíme ji na připravený borůvkový koláč. Pečeme pozvolna 40 minut v dobře vyhřáté troubě.
user-icon

autor ivbu38

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččin borůvkový koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena