Aztécké kuřecí čtvrtky

Předem naložená kuřecí stehýnka stačí už jen šoupnout do trouby.


4.514x
60 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí stehna (čtvrtky) vložíme do mísy (sáčku), přelijeme je olejem, lehce poprášíme solí a bohatě posypeme kořením. Česnek oloupeme a jen nožem rozmáčkneme a přidáme do mísy. Kolem nalijeme limonádu (můžeme vyzkoušet i zázvorové pivo) i omáčku a misku (sáček) dobře uzavřeme. Naložené kuře necháme nejméně přes noc, ale lépe i 24 hodin, v chladničce marinovat.

Kuřecí stehna přendáme i s marinádou do pekáče a znovu bohatě posypeme kořením. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova; asi 45 minut na 180 °C.

Vhodnou přílohou k aztéckým kuřecím čtvrtkám je vařená či dušená rýže a čerstvá pažitka.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Aztécké kuřecí čtvrtky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena