Avokádová polévka

Netradiční polévka z avokáda s jedinečnou chutí.


2.818x
30 min
3×

Ingredience

1 špetkasůl
2 ksžloutek
100 gsmetana
0.5 kscitron
3 lžícekerblík
2 ksavokádo
1 špetkamletý černý pepř
1 kostkaslepičí bujón

Postup přípravy

Kerblík nasekáme a z citronu vymačkáme šťávu. 0,75 l vody uvedeme do varu a rozpustíme v ní kostku slepičího bujónu. Hrnec přikryjeme a vývar udržujeme na mírném plameni.

Avokáda rozpůlíme, vybereme pecky a lžící vydlabeme dužninu. Tu společně se smetanou, vaječnými žloutky a citronovou šťávou umixujeme na jemnou kaši, kterou jen lehce osolíme a opepříme, protože vývar je už dostatečně slaný.

Avokádovou kaši nalijeme do vývaru a důkladně promícháme, aby vznikla hustá krémovitá polévka. Polévku už nevaříme, protože žloutek by se v ní srazil.

Před podáváním nalijeme avokádovou polévku do polévkové mísy a posypeme nadrobno posekaným kerblíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Avokádová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.