Arménská polévka

Arméni by se asi divili, ale je to můj vlastní recept na motivy arménské kuchyně. Pokaždé jí musím uvařit ten největší hrnec, jaký mám.


3.180x
45 min

Ingredience

2 kspaprika
5 ksrajče
1 dlstudená voda
500 gmleté vepřové maso
1 kscibule
4 ksbrambory

podle chuti

2 stroužkyčesnek
sůl
bazalka
0.5 balíčkumražená zelenina
mletý černý pepř
čubrica
2 kostkybujón bylinky bazalka+tymián

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Oboje vmícháme do mletého masa. To osolíme, opepříme, ochutíme čubricou a důkladně promícháme s trochou studené vody, aby šlo z masa dělat kuličky. Dáme vařit vodu s kostkami bujonu a solí. Zatím si z masové směsi uděláme malé knedlíčky - kuličky o průměru asi 1,5 cm. Ty vhodíme do vařicí vody, ztlumíme oheň a necháme asi 10 minut vařit. Mezitím si očistíme brambory a zeleninu, vše nakrájíme na kostky. Přidáme do polévky včetně mražené zeleniny a vaříme doměkka. Arménská polévka se nezahušťuje, proto by měla být dostatečně hustá. Můžeme ji ještě okořenit špetkou čubrice. Těsně před skončením varu přidáme do arménské polévky bylinky. Nejlepší je bazalka a tymián. Obměna: místo kuliček z mletého masa můžeme uvařit kuřecí křidýlka. Místo čubrice můžeme použít adžiku. Arménskou polévku podáváme horkou.
user-icon

autor bobbina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Arménská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena