Arménská polévka

Arméni by se asi divili, ale je to můj vlastní recept na motivy arménské kuchyně. Pokaždé jí musím uvařit ten největší hrnec, jaký mám.


3.180x
45 min

Ingredience

2 kspaprika
5 ksrajče
1 dlstudená voda
500 gmleté vepřové maso
1 kscibule (malá)
4 ksbrambory (velké)

podle chuti

2 stroužkyčesnek
sůl
čerstvá bazalka
0.5 balíčkumražená zelenina
mletý černý pepř
čubrica
2 kostkybujón bylinky bazalka+tymián

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Oboje vmícháme do mletého masa. To osolíme, opepříme, ochutíme čubricou a důkladně promícháme s trochou studené vody, aby šlo z masa dělat kuličky.

Dáme vařit vodu s kostkami bujonu a solí. Zatím si z masové směsi uděláme malé knedlíčky - kuličky o průměru asi 1,5 cm. Ty vhodíme do vařicí vody, ztlumíme oheň a necháme asi 10 minut vařit.

Mezitím si očistíme brambory a zeleninu, vše nakrájíme na kostky. Přidáme do polévky včetně mražené zeleniny a vaříme doměkka.

Arménská polévka se nezahušťuje, proto by měla být dostatečně hustá. Můžeme ji ještě okořenit špetkou čubrice. Těsně před skončením varu přidáme do arménské polévky bylinky. Nejlepší je bazalka a tymián.

Obměna: místo kuliček z mletého masa můžeme uvařit kuřecí křidýlka. Místo čubrice můžeme použít adžiku.

Arménskou polévku podáváme horkou.
user-icon

autor bobbina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Arménská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.