Arménská polévka

Arméni by se asi divili, ale je to můj vlastní recept na motivy arménské kuchyně. Pokaždé jí musím uvařit ten největší hrnec, jaký mám.


3.180x
45 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Oboje vmícháme do mletého masa. To osolíme, opepříme, ochutíme čubricou a důkladně promícháme s trochou studené vody, aby šlo z masa dělat kuličky.

Dáme vařit vodu s kostkami bujonu a solí. Zatím si z masové směsi uděláme malé knedlíčky - kuličky o průměru asi 1,5 cm. Ty vhodíme do vařicí vody, ztlumíme oheň a necháme asi 10 minut vařit.

Mezitím si očistíme brambory a zeleninu, vše nakrájíme na kostky. Přidáme do polévky včetně mražené zeleniny a vaříme doměkka.

Arménská polévka se nezahušťuje, proto by měla být dostatečně hustá. Můžeme ji ještě okořenit špetkou čubrice. Těsně před skončením varu přidáme do arménské polévky bylinky. Nejlepší je bazalka a tymián.

Obměna: místo kuliček z mletého masa můžeme uvařit kuřecí křidýlka. Místo čubrice můžeme použít adžiku.

Arménskou polévku podáváme horkou.
user-icon

autor bobbina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Arménská polévka

Zpět na recept