Anglický rostbíf

Den předem naložený, opečený a na tenké plátky nakrájený hovězí roštěnec obložený spoustou zeleniny, kterou podusíme na másle.


4.327x
120 min
3×

Ingredience

2 lžíceolej
600 ghovězí roštěnec

marináda

2 lžíceolej
1 lžičkasůl
0.5 lžičkymletý pepř
1 lžíceplnotučná hořčice
0.5 lžičkymletá paprika

příloha

sůl
4 lžícemáslo
muškátový oříšek
200 gmražená brokolice
200 gmražené fazolky
200 gmražená baby karotka

podle potřeby

voda

omáčka

1 lžícehladká mouka
1 lžíceostrý kečup
1 lžičkaworchesterová omáčka

na ozdobu

4 listyhlávkový salát

Postup přípravy

Roštěnec na povrchu mírně nařízneme, abychom rozřízli silné blány. Smícháme olej se solí, pepřem, hořčicí i paprikou a marinádou potřeme maso. Necháme přes noc v chladu odležet. Rozpálíme olej a maso opečeme, ne zprudka, z obou stran. Z každé strany opékáme alespoň 15 minut. Do masa nepícháme! Opečený rostbíf zastříkneme vodou a dáme dopéct do rozehřáté trouby, asi na 10 minut z každé strany. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme moukou, orestujeme ji a přidáme kečup s worchesterovou omáčkou. Prohřejeme, přilijeme vodu a necháme provařit, dokud tuk nevystoupí na povrch. Šťávu před podáváním přecedíme. Zeleninu necháme rozmrazit a poté ji osmahneme na másle. Osolíme ji, přidáme strouhaný muškátový oříšek, promícháme a prohřejeme. Rostbíf nakrájíme na velmi tenké plátky a podáváme s restovanou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Anglický rostbíf

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena