Roštěnec na povrchu mírně nařízneme, abychom rozřízli silné blány. Smícháme olej se solí, pepřem, hořčicí i paprikou a marinádou potřeme maso. Necháme přes noc v chladu odležet.
Rozpálíme olej a maso opečeme, ne zprudka, z obou stran. Z každé strany opékáme alespoň 15 minut. Do masa nepícháme! Opečený rostbíf zastříkneme vodou a dáme dopéct do rozehřáté trouby, asi na 10 minut z každé strany.
Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme moukou, orestujeme ji a přidáme kečup s worchesterovou omáčkou. Prohřejeme, přilijeme vodu a necháme provařit, dokud tuk nevystoupí na povrch. Šťávu před podáváním přecedíme.
Zeleninu necháme rozmrazit a poté ji osmahneme na másle. Osolíme ji, přidáme strouhaný muškátový oříšek, promícháme a prohřejeme.
Rostbíf nakrájíme na velmi tenké plátky a podáváme s restovanou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.