Anglické hovězí pirožky

Recept na anglické jídlo vhodné na oběd.


5.05x
30 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si náplň. Cibuli a pórek nakrájíme, česnek nakrájíme na lupínky a vše usmažíme na másle. Pak přidáme mleté maso a restujeme. Do směsi přidáme majoránku, pepř a sůl.

Listové těsto vyválíme na tenký plát. I již koupené vyválené těsto vyválíme. Z těsta vykrajujeme kolečka asi jako dlaň veliká. Do každého kolečka vložíme 1 - 2 polévkové lžíce náplně. Okraje potřeme vodou a přimáčkneme do tvarů pirožků, tedy písmene D. Je jich celkem dost, záleží jak jsou velká. Na jednu porci stačí 2 kusy a zbytek můžete zamrazit na příště. Anglické hovězí pirožky pečeme při 210 °C.

Anglické hovězí pirožky podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky a doplníme zeleninou.
user-icon

autor vendy.z


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Anglické hovězí pirožky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Britská