Anglická krkovička

Maso připravované tentokráte po anglicku


3.1149x
20 min

Postup přípravy

Plátky masa zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a z jedné strany pomoučníme.

Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a vložíme maso pomoučněnou stranou dolů. Pět minut opékáme, až se na mase začnou tvořit krvavé skvrny. Maso zaprášíme moukou, otočíme do tuku a opékáme opět 5 minut.

Pak maso přendáme do termonádoby a přiklopíme.

Na pánvi zůstala vrstva tuku a mouky, kterou seškrábeme ode dna, poprášíme paprikou a vegetou a zalijeme sběračkou horké vody. Povaříme, ode dna odškrábeme a rozmačkáme případné žmolky.

Hotovou šťávu procedíme na řízky. Anglickou krkovičku podáváme s brambory.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Anglická krkovička

Zpět na recept