Skvělý a jednoduchý recept na výborné vanilkové cukroví.
Hodnocení
4.1
/ 5 (9x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Máslo220 g
Cukr moučka120 g
Hladká mouka 280 g
Mleté vlašské ořechy120 g
Na obalení
Cukr moučka
Vanilkový cukr
Postup přípravy
Měkké máslo zpracujeme s hladkou moukou, cukrem moučka a mletými vlašskými ořechy na těsto. Připravené těsto zabalíme do fólie a dáme do chladničky odležet.
Poté těsto vyjmeme z chladničky a tvarujeme rohlíčky, nebo dáváme těsto po kouscích do masového strojku s nástavcem na cukroví a vytlačujeme stejně dlouhé tyčky, které na plechu mírně ohneme do tvaru rohlíčků.
Rohlíčky pečeme na plechu s pečícím papírem asi 10 minut při 180 °C.
Ještě horké rohlíčky obalíme v cukru moučka, do kterého můžeme přimíchat pro lepší vůni vanilkový cukr.
Andělské vanilkové rohlíčky servírujeme jako voňavé sváteční cukroví.