Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem nebo jej můžeme vymazat a vysypat. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny. Po kapkách zašleháváme horkou vodu. Pak lehce vmícháme prosátou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který překládáním vpravíme do těsta. Hotové piškotové těsto nalijeme na připravený plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme jej dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Trochu mléka si dáme stranou a rozmícháme v něm pudinky. Zbylé mléko přivedeme spolu s cukrem k varu, vlijeme mléko s pudinkem a krátce povaříme, až pudink zhoustne. Pak pudink vychladíme. Do studeného pudinku zašleháme změklé máslo a vanilkový cukr. Čokoládovou polevu připravíme rozpuštěním čokolády.
Piškotový korpus potřeme krémem. Poklademe jej scezeným a okapaným ananasem a postříkáme čokoládovou polevou.
Ananasové řezy s pudinkem necháme vychladit a ztuhnout. Pak je nakrájíme na kostky a můžeme podávat.