Amur v tomatu

Ryba mnoha chutí - dušená v zelenině s tomatovou omáčkou.


3.615x
35 min
1×

Ingredience

2 lžícesůl
olivový olej
2 špetkymletý černý pepř
2 špetkymletá pálivá paprika
4 porceamur - podkovy

omáčka

1 lžičkasolamyl
3 kscibule
1 dlvoda
1 ksrajče
4 lžícekečup
3 kapkyocet balsamico
3 kspaprika zelená

Postup přípravy

Porce amura dobře osolíme, okořeníme a zakapeme olivovým olejem. Necháme dobře uležet. Na rozpálenou hlubší pánev vložíme připravené porce amura a z jedné strany opečeme. Po otočení rybu zasypeme na proužky pokrájenou cibulí a zelenou paprikou, přidáme kousky rajčete a přikryjeme poklicí - necháme péct asi 5 minut. Pak přidáme kečup, podlijeme vodou rozmíchanou se solamylem a zakápneme tmavým octem balsamico. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut. Amura podáváme s vařenými bramborami, které přeléváme tomatovou omáčkou.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Amur v tomatu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena