Vaření.czReceptyAmišské skořicové roládky s karamelem

Amišské skořicové roládky s karamelem

Recept na výborné pečivo z uzavřené komunity Amišů.


5.09x
60 min

Ingredience

těsto

1 lžičkasůl
4 ksvejce
0.7 hrnkumáslo
14 gdroždí
2 lžičkycukr krupice
0.7 hrnkucukr krupice
3 hrnkyhladká mouka
3 hrnkypolohrubá mouka
1 hrnekteplá voda
1 hrnekbramborová kaše

poleva

1 špetkasůl
115 gmáslo
0.3 hrnkumléko
2.5 hrnkucukr moučka
1 lžičkavanilková esence
1 hrnekhnědý cukr

náplň

6 lžicmáslo
2 lžícemletá skořice
1 hrnekhnědý cukr

Postup přípravy

Rozdrobíme droždí do hrnku, ocukrujeme 2 lžičkami cukru a zalijeme teplou vodou. Necháme vzejít kvásek. Na těsto smícháme všechny přísady a nakonec vmícháme kvásek. Těsto dobře zpracujeme, přikryjeme mísu s těstem utěrkou a necháme vykynout 2 hodiny. V malé misce smícháme hnědý cukr a skořici. Jakmile těsto vykyne, rozválíme ho na obdélník tlustý asi 0,6 mm. Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a posypeme skořicovou směsí. Těsto srolujeme do rolády a krájíme ji na 2,5 cm tlusté plátky. Plech vymažeme máslem a klademe nakrájené roládky asi 2,5 cm od sebe. Necháme kynout asi 75 minut. Amišské skořicové roládky s karamelem pečeme při 180 °C po dobu 20 - 25 minut nebo dozlatova. Na karamelovou polevu rozpustíme máslo s hnědým cukrem a solí. Vaříme po dobu 2 minut a stále mícháme. Přidáme mléko. Odstavíme a přidáme vanilku. Necháme vychladnout a přidáme cukr moučku. Vychladlé rolády polijeme vychladlou polevou. Amišské skořicové roládky s karamelem podáváme s bílou kávou, čajem či s mlékem.
user-icon

autor Anna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Amišské skořicové roládky s karamelem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Americká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena