Americké pečené brambory

Recept na typický americký brambor podávaný všude na světě.


4.317x
75 min

Postup přípravy

Velké brambory ve slupce pořádně očistíme a propícháme vidličkou. Vložíme do alobalu každý brambor zvlášť a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba hodinu.

Po upečení každý brambor rozbalíme, podélně nařízneme a uchytíme brambor prsty v naříznutých koncích. Vytlačíme trošičku ven z bramborové slupky.

Brambor na povrchu lehce posolíme, potřeme máslem a obložíme jednou lžící kysané smetany. Posypeme nadrobno nakrájenou uzeninou, strouhaným sýrem a nakonec zasypeme pažitkou.

Americké pečené brambory takto podáváme. Americký brambor je vhodný i pro vegetariány, stačí vynechat uzeninu.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Americké pečené brambory

Zpět na recept