3 lžíce | sůl | |
80 dkg | cibule | |
2.5 kg | okurka | |
zálivka | ||
---|---|---|
0.5 kg | cukr | |
0.3 l | ocet | |
voda | ||
1 lžička | chilli | |
1 lžička | pepř | |
1 lžička | kari koření |
Vášeň pro okurky: Jak na ty nejlepší nakladačky a kvašáky?
Okurky, tak vděčná zelenina, kterou stojí za to si uchovat díky nakládání a zavařování. I když s okurkovou vášní teprve začínáte, okurky zavařujete podle osvědčeného rodinného receptu, případně zkoušíte stále nové postupy a ingredience, mohou se vám hodit naše recepty, z nichž si zaručeně vyberete.
Kdy mohou být okurky jedovaté? A jak předejít jejich hořknutí?
Milujete šťavnaté salátové okurky, nebo pěstujete nakladačky, které zavařujete? Jsou ideální potravinou na léto, lehkou, lahodnou a osvěžující. S okurkami se však pojí jeden problém – za určitých okolností mohou nepříjemně hořknout.
Autor:Jarýs
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena