Výborná sekaná, kterou podáváme zatepla i zastudena.
Hodnocení
3.3
/ 5 (53x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Vejce3 ks
Máslo2 lžíce
Strouhanka100 g
Paprika1 ks
Mléko125 ml
Cibule2 ks
Celer1/2 ks
Mrkev1 ks
Klobása2 ks
Mleté maso1 kg
Ostrý kečup125 ml
Podle chuti
Sůl
Muškátový oříšek
Mletý kmín
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Klobásy oloupeme a umeleme. Pokud budeme kupovat maso sami a pak jej budeme mlít, umeleme klobásy spolu s masem. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
V pánvi rozpustíme máslo. Vsypeme zeleninu, česnek a vše restujeme do změknutí. Směs dáme zchladit.
Zatím do mletého masa vmícháme mléko, vejce a koření s kečupem. Směs propracujeme, aby se koření dostalo všude, a přidáme strouhanku. Opět propracujeme a přidáme studenou zeleninovou směs.
Z americké sekané vytvoříme požadovaný tvar nebo jí můžeme vyplnit podlouhlou formu. Americkou sekanou vložíme do předehřáté troubě a pečeme dozlatova 40 - 50 minut.
Teplou sekanou podáváme s bramborovou kaší. Studenou ji podáváme s chlebem a kyselou okurkou.
Sekaná stokrát jinak....dělám ji často krát,je to rychlé jídlo vynikající,jak teplé,tak studené.A také to,že ingrediencím se meze nekladou.Narazil jsem na tento recept,zalíbyl se mi a udělal.Skutečně chuťově bez chyby.Posílám také pár fotografií...a přeji dobré chuti....///
stavros666
americká sekaná
Tento recept mě velice zaujal natolik,že jsem se do toho pustil.Jen jsem nedával mléko,ale na druhé straně jsem přidal ze zeleniny kapustu,ozdobil cibulí,česnekem,černýma olivama,hořčicí a granátovým jablíčkem.Zkuste to také a uvidíte,jak vše chuťově ladí do sebe i s americkýma brambůrkama.Posílám též fotografii mého výtvoru a přeji dobrou chuť....///