Alpské makarony

Chutný recept na makarony ze švýcarské kuchyně.


3.0170x
45 min

Postup přípravy

Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu a necháme okapat.

Mezitím si oloupeme cibuli, nasekáme ji najemno a na másle ji osmažíme dozlatova. Troubu předehřejeme na 190°C. Sýr nastrouháme.

Smetanu přivedeme k varu, vsypeme 100 g strouhaného sýra a dobře promícháme. Těstoviny smícháme s dalšími 100 g sýra, osolíme, opepříme a dáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme připravenou sýrovou omáčkou, posypeme zbývajícím sýrem, osmaženou cibulí a zakryté zapékáme, dokud se sýr nerozpustí.

Alpské těstoviny ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Alpské makarony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Švýcarská