Aloo ghobi

Oblíbené indické jídlo - dušený květák s brambory.


3.2148x
60 min
1×

Postup přípravy

Cibule, zázvor (stačí kousek o rozměrech 2x1x1cm) a brambory oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, zázvor nastrouháme najemno a brambory nakrájíme na kousky. Květák rozebereme na růžičky a důkladně omyjeme. Rajčata nakrájíme na plátky.

V kastrolu rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme zázvor a restujeme dozlatova. Základ směsi okořeníme kořením, osolíme, vsypeme plátky rajčat a zalijeme trochou vody. Necháme chvilku povařit.

Pak přidáme brambory s květákem a zalijeme zbytkem vody. Hrnec přikryjeme poklicí a na mírném ohni vše dusíme, dokud není všechna zelenina měkká. Je důležité dusit pomalu a na mírném ohni - ne zprudka, jinak se vůně koření nevstřebá do květáku, ale vypaří.

Hotový Aloo ghobi podáváme horký.
user-icon

autor Polygon


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Aloo ghobi

Zpět na recept