Aloo ghobi

Oblíbené indické jídlo - dušený květák s brambory.


3.2148x
60 min
1×

Postup přípravy

Cibule, zázvor (stačí kousek o rozměrech 2x1x1cm) a brambory oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, zázvor nastrouháme najemno a brambory nakrájíme na kousky. Květák rozebereme na růžičky a důkladně omyjeme. Rajčata nakrájíme na plátky. V kastrolu rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme zázvor a restujeme dozlatova. Základ směsi okořeníme kořením, osolíme, vsypeme plátky rajčat a zalijeme trochou vody. Necháme chvilku povařit. Pak přidáme brambory s květákem a zalijeme zbytkem vody. Hrnec přikryjeme poklicí a na mírném ohni vše dusíme, dokud není všechna zelenina měkká. Je důležité dusit pomalu a na mírném ohni - ne zprudka, jinak se vůně koření nevstřebá do květáku, ale vypaří. Hotový Aloo ghobi podáváme horký.
user-icon

autor Polygon

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Aloo ghobi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z indické kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena