Cibule, zázvor (stačí kousek o rozměrech 2x1x1cm) a brambory oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, zázvor nastrouháme najemno a brambory nakrájíme na kousky. Květák rozebereme na růžičky a důkladně omyjeme. Rajčata nakrájíme na plátky.
V kastrolu rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme zázvor a restujeme dozlatova. Základ směsi okořeníme kořením, osolíme, vsypeme plátky rajčat a zalijeme trochou vody. Necháme chvilku povařit.
Pak přidáme brambory s květákem a zalijeme zbytkem vody. Hrnec přikryjeme poklicí a na mírném ohni vše dusíme, dokud není všechna zelenina měkká. Je důležité dusit pomalu a na mírném ohni - ne zprudka, jinak se vůně koření nevstřebá do květáku, ale vypaří.
Hotový Aloo ghobi podáváme horký.