Akuma plátky

Kotlety, sýr, šunka, cibule dušené v masoxovém vývaru.


2.9101x
75 min

Postup přípravy

Z vody a masoxu si připravíme v menším hrnci vývar.

Kotlety podle potřeby vykostíme, omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a kotlety zprudka osmahneme, jen aby se pořádně zatáhly. Pak je vyjmeme, uložíme do tepla a na výpeku ji necháme zesklovatět. Cibuli vyndáme a na pánev vložíme opět kotlety. Podlijeme je vývarem a necháme pomalu dusit.

Když kotlety trochu změknou, přisypeme cibuli, opět podlijeme a pokračujeme v dušení. Na téměř měkké kotlety rozložíme plátky šunky, opět podlijeme a dusíme, dokud nezačne šunka lehce červenat. Pak je poklademe plátky sýru, podle potřeby podlijeme a už jen dusíme, dokud se sýr nerozteče (případně nezačne červenat - podle druhu sýra).

Hotové maso podáváme s bramborovou kaší a přeléváme výpekem.
user-icon

autor jan.666


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Akuma plátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.