Želatina je látka, která se získává při nízkých teplotách z kostí, kůží, holin a dalších živočišných surovin. V podstatě obsahuje čistý glutin. Želatina ve studené vodě bobtná a v teplé vodě se rozpouští. Želatina určená pro potraviny se vyrábí ze zvlášť nezávadných surovin. Želatinu vždy připravujeme podle návodu na obalu a dáváme pozor, aby želatina nevařila! Používá se ve sladké i běžné kuchyni. Ve sladké se jedná především o cukroviny (bonbony). Je vhodná k přípravě studených pokrmů, aspiků a huspenin.
Varianty slova: želatina, želatinách, želatinám, želatinami, želatino, želatinou, želatinu, želatiny
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.