Vaření.czSlovník pojmůparmazán / parmezán

parmazán / parmezán

Italský tvrdý sýr, který vyžaduje dlouho dobu zrání. Minimum je 2 roky, ale většinou se jedná o 3 roky. Sýr je nízkotučný a obsahuje 32% tuku v sušině. Jedná se o jeden z nejtvrdších sýrů vůbec. Používá na strouhání, na těstoviny, na pizzu, do různých omáček a zapékaných jídel.

Varianty slova: parmazán, parmazáne, parmazánech, parmazánem, parmazánu, parmazánům, parmazány, parmezán, parmezáne, parmezánech, parmezánem, parmezánu, parmezánům, parmezány, parmazánů, parmezánů

Zatím nebyly nalezeny žádné související recepty. Vy to ale můžete napravit 
přidáním svého receptu
.
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena