Řasa nori patří mezi nejrozšířenější řasy. Díky její vynikající chuti je často používaná k výrobě tradičního japonského suši, ale také k ochucování a zdobení japonských jídel.
Pěstování Nori je složitý proces vyžadující značnou dovednost, kvalitní setbu, správnou teplotu, neznečištěné prostředí, správné načasování setby a sklizně. Nori se sbírá ručně a suší se na slunci na tenkých listech papíru. Většinou se nori kupuje sušená a slisovaná do tenkých plátků. Nori můžeme také použít při vaření luštěnin, polévek nebo vegetariánských jídel, protože řasa zvýrazňuje chuť.
Nori obsahuje olej E.P.A., který je efektivní při prevenci aterisklerozy, taurin a také vitamíny, minerály, bílkovin a také chlorofyl. Díky obsahu kyseliny alginové pomáhá detoxikovat organismus. Řasy by měly být konzumovány v menším množství, ale pravidelně.