Jarzebiak

Jarzebiak

Jeřabinka je oblíbená polská lihovina. Jedná se destilát z bobulí jeřábu. Také jej najdeme pod názvem Jarzebiak nebo Cognac aux Sorbes. Jeřabinka se u nás vyrábí nejčastěji tzv. studenou cestou - macerací jeřabin přímo v lihu; z hotové jeřabinové šťávy nebo z trestí. Obsah alkoholu bývá 35 - 40%. Obsah cukru se velmi liší. V některých značkách najdeme pouhých 20 % cukru, v jiných až 40 %. Jeřabinka má nažloutlou barvu.

Varianty slova: jarzebiak

Zatím nebyly nalezeny žádné související recepty. Vy to ale můžete napravit 
přidáním svého receptu
.
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena