Jedná se o sušené lístky vavřínu. Čerstvé listy některých druhů jsou jedovaté. Listy jsou krátké, světle zelené až zahnědlé barvy. Dá se koupit celý i mletý, avšak mletý rychle ztrácí aroma.Čerstvé listy jsou tmavě zelené, kožovité a na povrchu lesklé. Kvalitní sušené listy mají světlezelenou barvu a nežádoucí jsou na ních jakékoliv barevné skvrny. Sušené listy se k nám nejčastěji dováží z Řecka, Itálie a Španělska. Celosvětově největším producentem je Turecko.Bobkový list chutná trpce a je velice aromatický. Tyto vlastnosti se sušením částečně eliminují. Hořkost bobkového listu se báječně doplňuje s kyselými potravinami, neváhejme ho tedy v malém množství přidat ke kyselému zelí či do láku okurek. Dále se hodí ke tmavým omáčkám, zvěřině a rybám. Skvěle s ním ochutíme i pokrmy z brambor a veškeré luštěniny. Při ochucování pokrmu tímto kořením však platí, že méně je více. Také pamatujme, že ho do jídla přidáváme až těsně před dokončením, protože dlouhým vařením hořkne.Více se o bobkovém listu, jeho dalším využití a kuchyňském zpracování, dozvíte v našem článku
Bobkový list.