Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

Každému se někdy hodí rychlý, chutný a hlavně bezpracný moučník, který zvládnou i děti. Výsledek je přitom výtečný!

50084×

V dnešní uspěchané době, kdy každý z nás bojuje s časem, jsou rychlé a jednoduché moučníky zcela jistě velkým přínosem. Proto vám tentokrát přinášíme fotorecept na jeden takový, abyste mohli svým blízkým dopřát chutnou snídani či svačinu bez zbytečně dlouhého času stráveného v kuchyni. V tomto případě není nutné suroviny připravovat předem. Perník podle našeho návodu zvládne opravdu každý.

1) Přípravíme si veškeré ingredience a náčiní.

Připravíme si velkou mísu ke šlehání, do které postupně vsypeme 500 ml polohrubé mouky, 250 ml hladké mouky, 375 ml krupicového cukru, 10 gramů koření do perníku a 15 gramů kakaa. Na tyto sypké suroviny rozklepneme 2 ks vajec, přilijeme 125 ml oleje a 500 ml mléka. Vezmeme elektrický ruční šlehač a na nejvyšší otáčky vše důkladně vyšleháme. Šlehání by mělo trvat alespoň tři až čtyři minuty.

2) Dvě hrsti vlašských ořechů posekáme na menší kousky. Na vyšlehané hladké těsto nasypeme balíček kypřícího prášku do perníku a pouze vařečkou (stěrkou) lehce vmícháme do těsta.

3) Jako poslední přidáme nasekané ořechy. Těsto už jen lehce a důkladně promícháme.

4) Správně zpracované těsto by mělo lehce probublávat.

5) Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pro vysypání můžeme použít i kokos.

Těsto nalijeme na takto připravený plech. Troubu si předehřejeme na 175 °C v případě horkovzduchu, ostatní podle výkonu trouby.

6) Perník pečeme přibližně 35 až 40 minut a klasicky zkoušíme špejlí, zda je propečeno dobře.

7) Upečený perník necháme vychladnout.

Perník můžeme dále zdobit například polevou.

8) Vychladlý perník s ořechy nakrájíme a lehce ozdobíme moučkovým cukrem. Pro ozdobu můžeme přidat lístek čerstvé máty.

Voňavý perník s ořechy je nejen rychlý, málo pracný, ale především velmi dobrý.



Další výtečné recepty na perník 

Pečeme s vlašskými ořechy: Bábovkou ani štrúdlem neurazíte

Vlašské oříšky jsou bohatým zdrojem bílkovin, zdravých tuků, vitamínů a minerálních látek. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. A pečení s nimi je radost! Ať se pustíte do bábovky, řezů nebo štrúdlu, vždy si dobře pochutnáte.

Pečeme

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz