Mouka je surovina, která je velice potřebná k přípravě nejrůznějších pokrmů, ale i sladkého nebo slaného pečiva. Její vlastnosti mohou výrazně ovlivnit konečné vlastnosti výrobku.
Záleží tedy na tom, jak o mouku pečujeme, jak ji skladujeme, nebo jak ji připravujeme před samotným použitím.
V restauracích nebo ve větších stravovacích zařízeních je nutné dodržovat správná pravidla pro uskladňování mouky. Předejde se tak nepříjemným situacím, kdy je mouka znehodnocena a nevhodná pro další použití.
Také v domácnostech nebo v menších stravovacích zařízeních je vhodné mouku ukládat na příslušná místa, dbát o její kvalitu i po uskladnění a vyhýbat se předem všem nežádoucím efektům při jejím použití.
Na trhu je dnes k dostání spousta plastových obalů různých tvarů a velikostí a jsou určeny právě pro uskladnění mouky. Jsou pevné, dobře uzavíratelné a většinou průhledné, takže je vidět každá nežádoucí příměs v nich. V domácnostech by tak neměly chybět. Jednak se lépe skladují v regálech malých spíží, jednak jsou lehce omyvatelné. Pokud je obsah spotřebován, lze tak nádoby lépe udržovat v čistotě.
Foto: Profimedia
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena